Forside > Ingen Naken Dame På Forsiden

Ingen naken dame på forsiden

Ingen naken dame på forsiden
Norske sakprosatekster
Gundersen, Trygve Riiser og Anne Lise Jomisko
Forlag ISBN Utgitt Lagerstatus Pris Sider
Fagbokforlaget 978-82-450-0920-0 23.03.2011 På lager 329,- 208
Ingen naken dame på forsiden er en del av Landslaget for norskundervisnings (LNU) satsning på sakprosa i norskfaget. Boken er en samling norske sakprosatekster, delvis basert på kåringen av en sakprosakanon for skolen, som LNU tok initiativet til. Alle kanontekstene er samlet i utgivelsen Sakprosa i skolen (Kalleberg og Kleiveland (red.)), som også inneholder en rekke artikler om tekstene.

I innledningen til
Ingen naken dame på forsiden diskuteres spørsmålet om hva sakprosa er. Boken inneholder mange forskjellige sakprosaeksempler, som er ordnet tematisk. Hver del starter med en tekst som kommenterer eksemplene og utdyper temaet. Det er knyttet faktaopplysninger og oppgaver til alle sakprosatekstene.

«Tekstene forandrer virkeligheten din – og de forandrer deg, hele tida. Men hvis det er sant, er noe annet også sant: At du kan forandre deg
selv, og virkeligheten din, gjennom å forandre tekstene du omgir deg med.»

«Sakprosaen er overalt. Enten du leser en avis, en togtabell, biografi eller reisehåndbok, så leser du sakprosa. Ja, kjører du langs veien og ser et skilt der det står 'Elgfare', så er det sakprosa du leser. Dessuten skriver du sakprosa hver eneste dag, enten du velger drøftingsoppgavene i norsktimene eller du skriver handlelapper og brev. Sakprosaen er overalt.»

Trygve Riiser Gundersen og Anne Lise Jomisko: Tekster og tekstutvalg
Ivo de Figueiredo: Innledning
Jo Michael: Bilder
Jesper Egemar: Design

 


Bøker av Gundersen, Trygve Riiser; Anne Lise Jomisko

Tittel ISBN Utgitt På lager Pris Kjøp
Ingen naken dame på forsiden 978-82-450-0920-0 mar 2011 Ja 329,-