Nedlastbare filer
Høyoppløselig omslagHvordan er det mulig å tenke om fenomener som galskap, makt, frihet og omsorg i lys av noen bestemte samfunnsgitte betingelser? Den franske idéhistoriker Michel Foucault var en av forrige århundrets mest innflytelsesrike tenkere og påvirket den velferdspolitiske samfunnsdebatten på vesentlige måter. Han engasjerte seg i spørsmål om praksiser i velferdsinstitusjoner og analyserte disse praksiser på tvers av tid og rom. Boken er et forsøk på å tenke med og utover Foucault for å se og oppdage det glemte, oversette, det som kan være annerledes ved våre velferdspraksiser generelt og våre helsepraksiser i særdeleshet.
Bokens omslag av forgreininger illustrerer nettopp hvordan han tenkte på kryss og tvers av tidsepoker, steder og hendelser for å se og tenke om et gitt fenomen utover hva som synes mest iøynefallende.
Bidragsyterne i denne boken er forskere og forelesere tilknyttet norske og danske høyere utdanningsinstitusjoner. Redaksjonen består av professor Christine Øye, Høgskulen på Vestlandet, lektor emerita Nelli Øvre Sørensen ved Professionshøjskolen Absalon og Kari Martinsen professor emerita ved Universitetet i Tromsø og VID vitenskapelige høgskole.
Målgruppen for boken er masterstudenter, forskere og andre med interesse for helse- og velferdspolitiske spørsmål.
Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.