Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
12 kvinnelige filosofer, e-bok
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

E-bok i salg / nedlastbar / les info først
315,-

12 kvinnelige filosofer, e-bok
Fra antikken til i dag

Det finnes lite litteratur om kvinnelige filosofer, spesielt på norsk, og det er lite litteratur om og av kvinnelige filosofer på pensum i høyere utdanning. I denne boken presenterer derfor Ingeborg W. Owesen tolv utvalgte kvinnelige tenkere, fra antikken og fram til i dag. Vi blir kjent med hva disse filosofene tenkte og skrev, får vite mer om livet de levde og hvordan det overhodet har vært mulig for dem å ytre seg filosofisk.

Ved å gi kvinnelige filosofer mer oppmerksomhet og gjøre dem mer tilgjengelige, blir det lettere å studere og diskutere arbeidene deres. Et viktig formål med denne boken er å bidra til at kvinnelige tenkere får en større – og mer rettmessig – plass i filosofihistorien.

Ingeborg W. Owesen har doktorgrad i filosofi og er seniorrådgiver i Forskningsrådet. Hun har utgitt The Genealogy of Modern Feminist Thinking – Feminism as Historical Present (2021), Norsk likestillingshistorie (2013, medforfatter), og Kjønn og akademia – på vei mot BALANSE? (2022, medredaktør og medforfatter).


Forfattere:
ISBN:
9788245050882
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
171
12 kvinnelige filosofer, e-bok