Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
659,-

Digitalisering
Samfunnsendring, brukerperspektiv og kritisk tenkning

Digitaliseringsprosesser foregår på de fleste arenaer og påvirker oss alle. Det gjør at hverdagen kan føles som en digital jungel der både mulighetene og konsekvensene av digitalisering er uklare og vanskelig å få grep om. Hvordan skal du navigere i denne jungelen av teknologier, visjoner, ulike brukerpraksiser og nye fenomener?

Denne boken utforsker hvordan digitalisering påvirker våre liv i temaer som helse, arbeid, kontroll, identitet og kultur. Formålet er å utvikle og styrke leserens evne til å tenke kritisk rundt utviklingen. Hva er det som endrer seg gjennom digitalisering? Hva forblir likt? Hvilke utfordringer løser vi, og hvilke nye problemer oppstår?

Boken er skrevet som en innføringsbok for studenter på bachelornivå, men er like aktuell for deg som er opptatt av hvordan digitaliseringen av samfunnet påvirker egen hverdag. Den presenterer potente teoretiske perspektiver for å forstå digitaliseringsprosesser som samfunnsendring.
Boken inneholder interessante referanser til popkultur og science fiction, og den er lettlest og praktisk rettet. Den inneholder også øvelser med utprøving av teknologier og eksperimenter i hverdagen.

Kristine Ask er førsteamanuensis og jobber med brukerperspektiv i både internett- og spillstudier, og hun har en brennende interesse for studenters læringsprosesser.

Roger A. Søraa er forsker med fokus på samspillet mellom teknologi, utviklere og brukere, og han er spesielt opptatt av helse- og arbeidsteknologi.

Begge jobber ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU, der de tok sine doktorgrader i studier av teknologi og samfunn.
Forfattere:
(Illustratør)
(Illustratør)
ISBN:
9788245023077
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
268
Digitalisering