Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
En kort introduksjon til vitnepsykologi, e-bok
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

E-bok i salg / nedlastbar / les info først
245,-

En kort introduksjon til vitnepsykologi, e-bok

Hvor pålitelige er våre observasjoner? Hvordan dannes og lagres disse som minner i vår hukommelse? Hvilke feilkilder må vi ta høyde for når vi skal redegjøre for våre observasjoner og minner? Dette er noen av de viktigste spørsmålene innenfor vitnepsykologien som forskningsfelt og anvendt disiplin.

Vitnepsykologi bygger på prinsipper fra kognitiv psykologi, sosialpsykologi og utviklingspsykologi tilpasset en rettslig kontekst. Sentrale begreper og temaer er:
  • Hukommelse og glemsel
  • Troverdighet og pålitelighet
  • Falske minner og traumer
  • Sårbarhet og påvirkning
  • Barns kognitive og språklige utvikling
  • Løgn og avhørsmetodikk

Alle disse behandles i denne boken. Forfatteren viser gjennom en rekke eksempler hvordan vitnepsykologien er relevant for alle som møter vitner. Det gjør ikke bare de som jobber i politiet eller rettsvesenet, men også for eksempel ansatte i barnehage, skole, barnevern eller helsetjeneste.

Ellen M. Wessel er klinisk psykolog med doktorgrad i vitnepsykologi fra Universitetet i Oslo. I dag er hun tilknyttet Politihøgskolen som foreleser, og er privatpraktiserende med oppdrag blant annet som barnefaglig sakkyndig. Hun brukes ofte som ekspertvitne i rettssammenheng.
Forfattere:
ISBN:
9788245045307
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
171
En kort introduksjon til vitnepsykologi, e-bok