Nedlastbare filer
Høyoppløselig omslagInnbundet
Fjørfeboka er i første rekke skrevet som håndbok for fjørfeprodusenter, men vil også være nyttig for andre som er i befatning med fjørfe gjennom skole, studier, rådgivning, forvaltning eller forretningsdrift. Boka omfatter produksjonene verpehøns, slaktekylling, kalkun, and og gås og tar for seg de fleste sider av moderne, kommersiell fjørfeproduksjon. Temaer du kan lese om i Fjørfeboka, er blant annet anatomi og fysiologi, fôr og næringsbehov, avl og reproduksjon, atferd og atferdsbehov, dyrevelferd, helse og sjukdom, forebyggende helsearbeid, bygninger og inneklima og lys i fjørfehus.
Redaktør og medforfatter av boka er Marlene Furnes Bagley. Hun er utdannet sivilagronom i husdyrfag fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås, med etterutdannelse fra BI i organisasjonspsykologi, HR og kommunikasjon. Hun har siden 1997 arbeidet med rådgivning, prosjektledelse og kursvirksomhet innen fjørfeproduksjon.
Animalia er et av Norges ledende fag- og utviklingsmiljøer innen kjøtt- og eggproduksjon. Animalia er bransjenøytral og arbeider for og sammen med hele den norske kjøtt- og eggbransjen. Animalia tilbyr norsk kjøtt- og eggbransje og norske bønder kunnskap og kompetanse gjennom husdyrkontroller og helsetjenester, forsknings- og utviklingsprosjekter, e-læring og kursvirksomhet.