Nedlastbare filer
Høyoppløselig omslagE-bok
Heftet
«Det er morsomt å få anledning til å anmelde en bok som har potensiale til å bli en klassiker: i Gull, arbeid og galskap har Tian Sørhaug prestert å trekke sin kognitive harv fram og tilbake over store deler av vårt «postmoderne» kulturlandskap og drysse et sant mangfold av gode ideer, skarpe observasjoner og slående formuleringer som såkorn utover marken. Kort sagt, boka må leses.»
Finn Sivert Nielsen, Norsk antropologisk tidsskrift
Boken handler om penger og det pengeaktige, hvordan pengene forvandler karakter foran øynene våre, og hvordan forvandlingen sprer seg. Vår tid lider under et tap av eksterne, objektive referanser. For eksempel har det menneskelige arbeidet mistet mye av sin verdiskapende karakter, og klokketid er ikke lenger en god standard for arbeidets verdi. Etablerte forskjeller og grenser viskes ut, og motsetninger kan smelte sammen. Verdsetting og verdiskaping lar seg ikke bestandig skille fra hverandre. Boken forfølger konvergerende mønstre av objekttrøbbel i tre forskjellige sfærer: finans, arbeid og psykiatri.
Tian Sørhaug er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Forskningsinteressene hans er innenfor lederskap, konstruksjon av autoritet, organisatorisk variasjon/endring og den grunnleggende relasjonen mellom arbeid og kapital i en globalisert økonomi, der informasjonsbehandling og kunnskap er en kritisk produktiv faktor.