Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Flerspråklig
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
679,-

Helsefremmende arbeid (vg3 tannhelse)

Smittevern, tannanatomi og fysiologi er ett av de tre programfagene i den videregående utdanningen for vg3 tann helse sekretærer. Denne boka dekker kompetansemålene i læreplanen, og gir deg nødvendige kunnskaper om anatomi og fysiologi og sykdomsutvikling knyttet til tann- og munnhelse og sammenhengen mellom levevaner og tann- og munnhelse. Du lærer også om smittevern, førstehjelp, håndtering av kjemiske stoffer og miljøhygienisk avfall. Gjennom å arbeide med lærestoffet, både i denne boka og de to andre bøkene i serien, og ved å tenke godt gjennom hva du vil ha ut av praksistiden din og bruke den tiden godt, vil du stå godt rustet til å møte en spennende og variert jobb som tannhelsesekretær. Boka er delt inn i sju kapitler:

  • Tennenes og munnhulens anatomi og fysiologi
  • Sykdom i tenner og munnhule
  • Helsefremmende og forebyggende arbeid
  • Farmakologi
  • Smittevern
  • Trygg arbeidsplass
  • Førstehjelp

Forfatterne:

Hanne Ernstsen er tannpleier og faglærer i helse- og oppvekstfag. Hun har undervist på tannhelsesekretær utdanningen ved Ishavsbyen videregående skole og på tannpleierutdannningen ved Universitetet i Tromsø. Hanne Ernstsen arbeider nå som fagleder for videregående opplæring for voksne i Troms Fylkeskommune.

Elin Wilhelmsen er utdannet både som apotektekniker og tannhelsesekretær, og hun har fagskoleutdanning i sterilforsyningsteknikk og smittevern. Hun har vært tillitsvalgt og har hatt sentrale verv i Farmasiforbundet og Tannhelsesekretærenes Forbund (ThsF). Elin Wilhelmsen arbeider nå som klinikkoordinator på Tannhelsetjenestens kompetansesenter for Nord-Norge.

Anne-Gro Årmo er utdannet tannhelsesekretær og har arbeidet i yrket i 40 år. Hun har tilleggsutdanning i organisasjonspsykologi, arbeidsrett, historie og samfunn. Anne-Gro Årmo har for tiden permisjon fra sin stilling som tannhelsesekretær for å ivareta sitt verv som forbundsleder i Tannhelsesekretærenes Forbund (ThsF Parat).

Forfattere:
ISBN:
9788211049506
Utgitt:
Utgave:
2
Sider:
248
Trinn:
VG2
Helsefremmende arbeid (vg3 tannhelse)