Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Innbundet

På lager - sendes nå
679,-

Hvor fartøy flyte kan ...
Et teknologi- og innovasjonsblikk på fortid, nåtid og framtid

Norge er en maritim stormakt. Denne statusen er blitt til gjennom en over 150 år lang historie der mennesker, innovasjon og teknologi har spilt sammen på en unik måte.

Samarbeidet mellom norske rederier og verft har vært sentral i denne historien, og har i årenes løp ført til innovasjon og utvikling av så å si alle viktige skipstyper i internasjonal maritim sektor i dag. I tur og orden er oljetankere, kjemikalie- og gasstankskip, bøyelastere, avanserte offshoreskip, tungløftskip og bilskip, spesialbulk og moderne cruiseskip og hurtigbåter sprunget ut av dette kreative samarbeidet.

Det samme gjelder avansert skipsutstyr, fra propeller og ror til verdens mest avanserte digitale hjelpemidler og navigasjonssystemer. Shipping står nå overfor en grønn og digital omveltning. Norge leder fortsatt an.

I denne boken får vi en grundig gjennomgang av Norges stolte maritime historie, samt en analyse av dagens situasjon i sektoren og også et innblikk i mulige framtidsscenarioer.

Forfatter Tore Stensvold er til daglig journalist i Teknisk Ukeblad og har jobbet med industri og maritim næring som spesialområder i over 30 år.

Forfattere:
ISBN:
9788245040043
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
347
Hvor fartøy flyte kan ...