Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
579,-

Innføring i anvendt utmatting og bruddmekanikk

Innføring i anvendt utmatting og bruddmekanikk er skrevet for å dekke en del av hovedfaget i maskindesign ved NMBU. Boken tar utgangspunkt i forskjellige tema innenfor utmatting og bruddmekanikk som gir ingeniøren relevant dimensjoneringskunnskap.

Utmattingsbrudd er den mest forekommende form for brudd vi har i dynamisk påkjente maskinkonstruksjoner. Kunnskap om forebygging av denne bruddtypen og estimering av utmattingslevetid er derfor av stor viktighet. I praksis viser det seg at mange studenter også får behov for kunnskap om dimensjoneringsstandarder. Det er derfor gitt en innføring i utmattingsdelene i DNVGL-RP-C203 (offshorekonstruksjoner) og Eurokode 3 (stålkonstruksjoner). Boken har en rekke beregningseksempler for å illustrere teorien. Noen relevante tabeller og kurver er tatt med i boken, slik at behovet for tilleggslitteratur reduseres.

Boken er lagt opp slik at den kan brukes på spesialiserte bachelorkurs og på masternivå, hvor en innføring i anvendt utmatting og bruddmekanikk er ønskelig. Boken er også aktuell for byggingeniører, blant annet i forbindelse med bygging av stålbruer og kraner som krever bruk av Eurokode 3-standardens utmattingsdeler.

Geir Terjesen er førsteamanuensis ved Institutt for maskinteknikk og teknologiledelse ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Han har over tretti års erfaring med å undervise maskinfag fra forsvaret, aluminiumindustrien, bilbransjen, høgskoler og universiteter. Terjesen har undervist tekniker-, ingeniør- og sivilingeniørstudenter i dimensjoneringsteknikk, og han har publisert flere fagartikler.

Forfattere:
ISBN:
9788245035186
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
295
Innføring i anvendt utmatting og bruddmekanikk