Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Kunstarbeid
Språk
Bokmål
Format

Innbundet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
449,-

Kunstarbeid

Hvordan blir kunst til? Ingvill Henmo og Ika Kaminka har intervjuet et utvalg av våre fremste samtidskunstnere om arbeidet og livet som kunstner.

Vi får innblikk i hvordan en vanlig dag på jobben forløper, og hva som kjennetegner fremgangsmåten med ulike materialer og innenfor forskjellige sjangrer. Eksemplene spenner fra maleri til performance og konseptkunst. Hvordan vet man om en idé er god? Hva gjør man når man står fast? 

Kunstnerne forteller om hva kunsten er for dem, hvilken tilfredsstillelse det gir å skape noe nytt, og hva man må forsake for å kunne gjøre det. Utenfra kan kunstarbeid se ut til å handle om frihet, mot og risikovilje. Sett innenfra handler det også om en form for nødvendighet.

 

INGVILL HENMO er utdannet billedkunstner og litteraturviter. Hun var redaktør i Billedkunst i perioden 2001 til 2012, og var i flere år kunstkritiker i Klassekampen og Morgenbladet. Henmo er nå frilansskribent. 

IKA KAMINKA er utdannet kunsthistoriker. Hun er tidligere kunstkritiker og jobber i dag som oversetter av japansk litteratur og engelske kunsttekster. Kaminka er for tiden leder av Norsk Oversetterforening.


Vanessa Baird
Book & Hedén
Hanne Borchgrevink
Matias Faldbakken
Per Formo
Jan Groth
Else Marie Hagen
Marianne Heier
Annette Kierulf
Caroline Kierulf
Kurt Johannessen
Beate Petersen
Leonard Rickhard
Kari Steihaug
Snorre Ytterstad

Forfattere:
ISBN:
9788245022698
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
234
Kunstarbeid