Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Innbundet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
469,-

Navnet forplikter
Teaterhuset Avant Garden 1984-2018

Høsten 2019 åpnet Rosendal Teater dørene for publikum i Trondheim. Teaterhuset Avant Garden hadde vokst seg ut av sin trange kjeller og skiftet både navn og ham.

Dette er en jubileumsbok, en historiebok og en fagbok om Teaterhuset Avant Gardens fremvekst som alternativ stemme i teaterverdenen. Gjennom intervjuer, arkiver og historiske spor blir vi kjent med de frie gruppene som etablerte og drev teatret i startfasen fra 1984. Vi inviteres inn i opphetede diskusjoner om teatrets formål og styringsform, og får delta i kampen om nasjonal anerkjennelse. Vi får innblikk i identitetskriser og veivalg som gradvis har gjort teatret til den arenaen det er i dag ‒ et rom for eksperimentell og nyskapende scenekunst fra hele verden.

Melanie Fieldseth er utdannet teaterviter fra Universitetet i Bergen, og har arbeidet som utvalgsmedlem, forsker og scenekunstkonsulent for Norsk kulturråd. Hun har bred erfaring som kritiker, redaktør og skribent, og har tidligere skrevet boken Fri scenekunst i praksis (2015).
Forfattere:
ISBN:
9788245024401
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
192
Navnet forplikter