Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

E-bok

Heftet

På lager - sendes nå
269,-

Opplevelsessamfunnet
- om viktigheten av å innse at livet ditt er mer enn bare opplevelser

Var det en god opplevelse?
Dette spørsmålet får vi ofte, enten vi har besøkt et offentlig toalett, bestilt et produkt på nettet eller vært i en begravelse. Vi lever i et opplevelsessamfunn der alle verdier måles ut fra om den enkelte har hatt en god opplevelse, og der opplevelsesøkonomien har vokst enormt ved å appellere til forbrukernes begjær etter underholdning.

I opplevelsessamfunnet er opplevelser blitt slagmark for mange av dagens debatter. På den ene siden er man krenket hvis man opplever å være krenket, på den andre siden kan kritikk alltid avfeies som noe subjektivt: «Det er jo bare din opplevelse!» Dagens diskusjoner har vanskelig for å bevege seg forbi det subjektive; debattene kortslutter når de ikke lenger handler om hvordan verden er, men bare om hvordan den oppleves.

I denne boken introduserer Svend Brinkmann ideen om opplevelsessamfunnet, analyserer kritisk dets grunnleggende virkemåte og gir et forslag til en forståelse av mennesker som ikke sperrer dem inne i psykologiserte erfaringsrom. Vi er ikke bare i verden i kraft av subjektive opplevelser. Vi må insistere på en felles, objektiv virkelighet hvis vi skal kunne leve fornuftig sammen og løse vår tids store problemer.

Svend Brinkmann (f. 1975) er professor i psykologi ved Aalborg Universitet. Han forsker blant annet på betydningen av samtidens diagnosekultur og er forfatter av flere bøker om blant annet forskningsmetode og kulturkritikk. Han er dessuten vert for programmet «Brinkmanns briks» på Danmarks Radio, medlem av Det Etiske Råd og aktiv i den offentlige debatten.
Forfattere:
ISBN:
9788245049947
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
91
Opplevelsessamfunnet