Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Programmerbare logiske styringer
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
849,-

Programmerbare logiske styringer
En praktisk tilnærming til IEC 61131-3 - Basert på CODESYS®

Dette er ei bok for alle som ønsker å lære om programmering av PLS-er (Programmerbare Logiske Styringer) eller utvikle sine kunnskaper på feltet. Boka er skrevet med hensyn til nybegynnere i programmering, og det forutsettes derfor ingen forkunnskaper for å kunne lese og forstå materialet.
Erfarne PLS-brukere vil oppdage nye muligheter og få nyttige tips til mer effektiv og strukturert programmering. Boka inneholder også en god del om hardware, som typiske sensorer og transmittere og tilkopling av utstyr.

Det er en utfordring å lage en universell lærebok i PLS-programmering, da det fins mange produsenter og ulike verktøy for programmering. Heldigvis har de fleste PLS-produsentene, i større eller mindre grad tilpasset seg standarden IEC 61131-3, en standard som blant annet spesifiserer syntaksen for 5 ulike programmeringsspråk.

Denne boka dekker alle spesifikasjoner og retningslinjer som er angitt i denne standarden. Boka vil derfor være interessant for alle som jobber med eller trenger å lære seg programmering av PLS-er, uansett merke.

 Dag Håkon Hanssen arbeider som universitetslektor i automasjon ved Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet ved Universitetet i Tromsø. Materialet er utarbeidet gjennom flere år med undervisning og forskning om automatisering og styring av industrielle produksjonsprosesser.

Forfattere:
ISBN:
9788245017977
Utgitt:
Utgave:
4
Sider:
476
Programmerbare logiske styringer