Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
389,-

Rasisme
En innføring

Fra subtil nedvurdering i hverdagen, forbigåelse i arbeidslivet og hatefulle ytringer til brutal vold; rasisme finnes i mange forskjellige former og så godt som overalt  i samfunnet. Hvorfor har rasismen overlevd til tross for  at ideen om at det er mulig å inndele menneskene i ulike biologiske «raser» er skrotet av vitenskapen? Hva er  opphavet til rasistiske ideologier, holdninger og adferd, og hva er konsekvensene for individ og samfunn?

Rasisme – en innføring tilbyr en oversiktlig innføring til fenomenet og forskningsfeltet, men også en engasjert diskusjon om antirasisme. Skal vi studere rasisme, krever det at vi forstår innholdet i begreper som rase, etnisitet,  fordommer, stereotypier, nasjonalisme, rasialisering og  diskriminering. Boken gir leseren en innføring i sentrale  teorier og definisjoner, og mange eksempler på forskning  om rasisme fra ulike samfunnsarenaer. Rasisme angår nesten alle aspekter av livet: økonomi, kultur, religion,  psykisk og fysisk helse, utdanning, arbeidsliv, politikk – og den enkeltes grunnleggende menneskesyn. Derfor er dette en bok som vil være nyttig og tankevekkende for veldig mange.

Mette Andersson er professor i sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Som forsker og formidler har hun særlig  vært opptatt av spørsmål knyttet til rasisme, etnisitet, migrasjon,  sosiale bevegelser, identitet, ungdom, idrett og globalisering.
Forfattere:
ISBN:
9788245037388
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
241
Rasisme