Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Ungdomscoaching
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
399,-

Ungdomscoaching

Ungdomscoaching er skrevet for alle som arbeider med ungdom i utviklingsprosesser, for eksempel coacher, psykologer, lærere, trenere, helsesøstre, sykepleiere og barnevernspedagoger. Boken henvender seg også til studenter i pedagogisk og helse- og sosialfaglig utdanning. 

Forfatterne beskriver hvordan coachingmetodikken kan anvendes på en effektfull måte i dialog med unge mennesker. De presenterer perspektiver på ungdom og dagens samfunn som bidrar til å forstå ungdom som målgruppe for coaching. Noen av spørsmålene som tas opp, er:

  • Hvordan forstå utvikling av hjernen i ungdomsårene?
  • Hvilke kjernekompetanser anvendes i ungdomscoaching? 
  • Hvilke kreative verktøy kan man bruke for å konkretisere dialogen? 
  • Hvordan kan man unngå fallgruver i dialogen? 

Formålet med boken er å presentere coaching som en metode i refleksjonsarbeid med ungdom. Forfatterne ønsker å bidra til at profesjonelle voksne får redskap og verktøy som de kan benytte i sine møter med ungdom, og slik hjelpe dem med å reflektere, oppdage og handle for å skape et bedre liv. 

PETRA RØISE er utdannet i sosial- og kulturarbeid, har videreutdanning i veiledning og coaching og en master i yrkespedagogikk. I 2022 leverte hun sin doktorgradsavhandling i karriereveiledning, om faget utdanningsvalg i ungdomsskole på Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Hun jobber som førsteamanuensis på USN, der hun underviser i temaer som veiledning, utdanningsvalg og ungdomskunnskap og karrierelæring. I tillegg er hun en ettertraktet foredragsholder.

MIA BÖRJESSON er utdannet sosionom og veileder i psykososialt arbeid. Hun er sertifisert coach og har tilleggsutdanning i psykodynamisk psykoterapi, systemisk fami-lieterapi og løsningsfokusert korttidsterapi. Hun har lang erfaring som klinisk sosionom, og som privatpraktiserende. Börjesson holder foredrag og kurs over hele Skandinavia og har skrevet flere bøker om samtalemetodikk og motivasjon.

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Forfattere:
ISBN:
9788245021332
Utgitt:
Utgave:
1
Sider:
154
Ungdomscoaching