Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff
Språk
Bokmål
Format

Heftet

Bestill vurderingseksemplar
For lærere, fagansvarlige og forelesere
På lager - sendes nå
449,-

Utviklingstrappa i langrenn

I Norge har vi mange unge langrennsløpere som drømmer om en gang å stå på toppen av pallen. Selv om de aller færreste når dette målet, er det viktig at flest mulig får ut sitt potensial. Veien fra barndommens lekpregede idrett til å bli verdensmester eller olympisk mester er lang, og ingen historier er like. Hver eneste verdensmester har sin egen unike fortelling, noe som også vil gjelde framtidige verdensmestre. Noen få er best fra første gang de spenner på seg skiene, mens de aller fleste må jobbe seg tålmodig framover – i medgang og motgang, lek og alvor.

Utviklingstrappa i langrenn er en guide til unge, lovende skiløpere som ønsker å ta ut sitt idrettslige potensial. Her beskrives en hensiktsmessig, langsiktig utvikling av utøvere fra de er barn til de når toppidrettsnivå. Boka, som bygger på en kombinasjon av forskning og beste praksis, er også en veileder til trenere og foreldre, samt studenter som ønsker å forstå hvordan langsiktig utøverutvikling bør foregå. I denne nye og gjennomreviderte utgaven er innholdet omstrukturert og oppdatert, slik at kunnskapen nå presenteres innenfor ulike fagområder. Forfatterne har også supplert med nye kapitler som omhandler trenerrollen, teknikktrening og forebyggende helsearbeid. 

Øyvind Sandbakk er professor ved institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap ved NTNU, leder for Senter for Toppidrettsforskning og styreleder i Trenerklubben i langrenn.
Pål Rise er idrettspedagog med praksis fra flere idrettsgymnas og tidligere trener på alle nivå, fra barnegrupper til landslagsnivå. Han er nå utdanningssjef i Norges Skiforbund, avd. langrenn.
Thomas Losnegard er professor i skiidrett ved Institutt for fysisk prestasjonsevne, Norges idrettshøgskole, og fagansvarlig for utholdenhet i Olympiatoppen. Han har lang erfaring som langrennstrener innen ulike aldersgrupper og nivå.
Per Elias Kalfoss er fagsjef i Norges Skiforbund, avd. langrenn, med det sportslige ansvaret for langrennslandslagene. Han har vært trener for utøvere på alle nivåer, fra barn til eliteutøvere på olympisk nivå. 
Brit Baldishol er utviklingssjef og leder for administrative oppgaver i Norges Skiforbund, avd. langrenn. Hun har trent utøvere fra barn til og med juniorlandslag.
Forfattere:
(red.)
(red.)
(red.)
(red.)
(red.)
ISBN:
9788245045840
Utgitt:
Utgave:
3
Sider:
246
Utviklingstrappa i langrenn