Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Helsenorsk er et nettbasert kurs i norsk som tar opp et vidt spekter av emner innen helse. Kurset passer for voksne innvandrere med helsefaglig bakgrunn eller unge som ønsker å kvalifisere seg for å jobbe i helsesektoren i Norge. Helsenorsk er en del av den digitale serien Min vei som består av totalt fire komplette nettkurs med digitale læremidler for minioritetsspråklige deltakere. Helsenorsk kan kjøpes separat, eller som en del av Min vei-pakken. Les mer om Min vei her

Helsenorsk er delt inn i to moduler, nivå A1+/A2 og nivå B1/B2, som består av 12 leksjoner hver. Leksjonene inneholder fagrelevante tekster og oppgaver i innholdsforståelse, ordforståelse og grammatikk. Tekstene gir god innføring i sentrale helsefaglige temaer, blant annet eldreomsorg, kosthold og sykdom, alternativ behandling, etikk og kommunikasjon, helsetjenester i Norge, psykisk helse, pasientrettigheter, og ulike yrkesgrupper i helsesektoren.

Alle tekstene i leksjonene har lyd med pauseknapp, og mange ord og uttrykk er forklart. Digitale ordbøker og nyttige eksterne lenker er integrert i læremiddelet.

Erling Kleiveland har lang erfaring fra kommunal voksenopplæring. Han har deltatt i undervisnings- og utviklingsarbeid for minoritetsspråklige unge og voksne både i den offentlige voksenopplæringen og som nettlærer for Fagbokforlagets nettskole Campusonline.no. Han er medforfatter av Norsk på jobben og alle kursene i Min vei.

Ingfrid Andersen har lang erfaring fra arbeid med voksne studenter, både som rektor for kommunal voksenopplæring og mangeårig norsklærer for voksne innvandrere. De siste årene har hun jobbet mye med nettbasert norskopplæring, både som nettlærer og med utvikling av læremidler. Ingfrid er medforfatter av Norsk på jobben og alle kursene i Min vei.

Bente Aabrek har i en årrekke jobbet som lærer ved voksenopplæringen i Bergen, på Gimle og Nygråd skole. Hun har også vært med på å utarbeide den nasjonale grunnskoleeksamen i norsk for voksne. Hun er medforfatter av Norsk på jobben og alle kursene i Min vei.

Helsenorsk kan kjøpes som skolelisens der lærerne administrerer kurset selv. Slik har læreren mulighet til å rette og kommentere deltakerens muntlige og skriftlige innsendingsoppgaver på nettet.
Ta kontakt med digitalt@fagbokforlaget.no for kjøp av skolelisenser.

Læremiddelet kan også kjøpes som selvstudium.

Vurderingseksemplar og skolebesøk
Vi sender gjerne vurderingseksemplar av læreverket, og kan også komme til skolen for å gi en innføring i boka og de digitale ressursene. For å få tilsendt vurderingseksemplar eller avtale skolebesøk, ta kontakt med markedsavdelingen: marked@fagbokforlaget.no

Digital tilgang og andre henvendelser

Ønsker du å kjøpe verket, få prøvetilgang for å vurdere læreverkets nettressurs eller trenger brukerstøtte, ta kontakt med Håkon Fanebust: hakon.fanebust@fagbokforlaget.no

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun