Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Kort forklart

Kort forklart er et digitalt verk bestående av 31 bøker som dekker sentrale temaer innenfor samfunnsfag og naturfag. Verket er laget spesielt for flerspråklige elever på mellomtrinnet i tilknytning til morsmålsopplæring og grunnleggende norskopplæring. Det passer også for norskspråklige elever som trenger tilrettelagte tekster eller faglig påfyll.

Bøkene er bilderike og egner seg godt til trening av muntlige ferdigheter. Den integrerte ordlisten, med støtte for over 25 språk, legger til rette for at elevene kan jobbe med bøkene på egen hånd. Hver bok har dessuten interaktive oppgaver som egner seg godt til arbeid i klasserommet og til hjemmearbeid og omvendt undervisning.

Kort forklart er forankret i kompetansemålene etter 7. trinn, og verket kan også brukes i grunnskoleopplæringen for voksne.

John Harald Nomedal er lektor og jobber ved Karuss skole i Kristiansand. John har skrevet samfunnsfag-delen i Kort forklart. Han er også forfatter av normalutgavene, lettlestutgavene og ressursperm for samfunnsfagverket Kosmos.

Ingrid Værum Larsen har lang erfaring med undervisning av voksne innvandrere. Hun har jobbet med fagene samfunnsfag og engelsk på grunnskole for voksne og med norskopplæring for spor 1-elever. Hun er for tiden tilknyttet Johannes Læringssenter i Stavanger. Ingrid har skrevet samfunnsfag-delen i Kort forklart og har i tillegg skrevet samfunnsfag-delen i Grip 1, Grip 2 og Grip 3.

Liv Lindemann er adjunkt og har lang erfaring med undervisning i voksenopplæringen. Liv har skrevet samfunnsfag-delen i Kort forklart. Hun er dessuten forfatter av flere norsk- og samfunnsfagverk for voksne innvandrere. Deriblant Møt Amina og Shafias valg. I tillegg er hun forfatter av læreverket i litauisk morsmål, Labas, Labas!

Tove Haugsland er adjunkt med lang erfaring med undervisning av voksne innvandrere. Hun har jobbet med fagene matematikk og naturfag på grunnskole for voksne. Hun er for tiden tilknyttet Johannes Læringssenter i Stavanger. Tove har skrevet naturfag-delen i Kort forklart og har i tillegg skrevet naturfag-delen i Grip 1, Grip 2 og Grip 3.

Unni Eikeseth er universitetslektor i naturfag ved NTNU og forfatter. Hun har lang erfaring med formidling av naturvitenskap til barn og unge, og jobbet i over ti år som vitskapsjournalist i NRK. Unni har skrevet naturfag-delen i Kort forklart.

Mariann Youmans jobber som konsulent, manusforfatter og foredragsholder. Hun har har ledet ulike ungdomssatsninger og utviklingsarbeid med ulike organisasjoner. Hun har bred erfaring med arbeid knyttet til Barnekonvensjonen. Mariann har skrevet samfunnsfag-delen i Kort forklart.

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun