Bøker
Forfattere
Verk
Ingen treff

Fag: Samfunnsfag
Trinn: Vg1 SF og Vg2 YF
Læreplan: Kunnskapsløftet. Følger revidert læreplan, med utforskeren på fagnettstedet
Komponenter: Lærebok og fagnettsted, samt egen arbeidsbok for YF

Om Streif
Streif gir elevene et nyansert og kritisk perspektiv på verden ved å ta opp problemstillinger som de må reflektere over og sette inn i en større sammenheng. Elevene lærer nok til forstå grunnleggende trekk ved mange ulike samfunn og til å forstå de viktigste institusjonene og organisasjonene lokalt, nasjonalt og globalt. Streif er delt inn i de fem delene «Individ og samfunn», «Kulturforståelse», «Politikk og demokrati», «Arbeids- og næringsliv» og «Verdenssamfunnet». «Uforskeren» ligger på fagnettstedet. Streif  tar hensyn til at elevene lærer på ulike måter og har mange og tydelig differensierte oppgaver av ulik vanskelighetsgrad. Det finnes en egen arbeidsbok for de yrkesfaglige programområdene på Vg2, med tilpasset lærestoff og varierte oppgaver til de ulike programområdene. 

Hvorfor velge Streif?
Hvorfor skal din skole velge Streif som læreverk i samfunnsfag? Streif

  • Stimulerer elevene til kritisk tenkning
  • Har solid og oppdatert fagstoff
  • Premiert design
  • Har samme lærebok for alle elever, uansett utdanningsprogram
  • Stort og innholdsrikt fagnettsted

Ellen Arnesen er undervisningsleder ved Norsk Sjøfartsmuesum, tidligere lektor ved Elvebakken videregående i Oslo. Hun har blant annet undervist i historie og samfunnslære i Trondheim og i Oslo siden 1990, yrkesfag og studieforberedende. Lærebokforfatter i historie.

Odd Bjarne Berdal er utdannet samfunnsøkonom ved Universitetet i Bergen, der han også har arbeidet som programkoordinator. Er nå spesialrådgiver ved opplæringsavdelingen i Hordaland fylkeskommune.

Geir Billing har utdanning innenfor økonomi, markedsføring og pedagogikk og underviser nå ved Mysen videregående skole. Han har også 15 års erfaring fra det private næringslivet. Medforfatter av arbeidsboka i Streif.

Per Gathen er lektor ved Mysen videregående skole i engelsk, historie, samfunnsfag og psykologi. Medforfatter av arbeidsboka til Streif.

Marianne Heir er utviklingsleder ved Ski videregående skole. Har blant annet undervist i samfunnskunnskap, samfunnslære og økonomi-IT siden 1999, yrkesfag og studieforberedende.

Sissel Husebråten er utdannet adjunkt og underviser i økonomiske fag, samfunnsfag og matematikk ved Mysen videregående skole. Medforfatter av arbeidsboka i Streif.

Pia Skøien er lektor ved Foss videregående skole i Oslo, og har blant annet undervist i samfunnslære og historie i Tromsø og i Oslo siden 1998, studieforberedende. Lærebokforfatter i historie.

Jeanette Schrøder Amundsen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har bred erfaring innen økonomistyring og forretningsrådgivning for større norske og internasjonale foretak.  

Fagnettsted
Fagnettstedet til Streif har stoff i mange sjangre og av ulik vanskelighetsgrad for alle elever, uansett utdanningsprogram. Her finner elevene alt fra repetisjonsøvelser, oppgaver fra aktuelle saker i nyhetsbildet, til mutlimediaoppgaver der bilde eller film- og lydklipp skal brukes. Fagnettstedet har spesielle opplegg rettet inn mot studieforberedende utdanningsprogram og de ulike programområdene i yrkesfaglige utdanningsprogram. På fagnettstedet ligger også en lærerressurs med forslag til undervisningsopplegg, råd om samfunnsvitenskapelig metode, eksamen og vurdering, hjelp til å løse noen av arbeidsoppgavene i boka og råd om hvordan man kan bruke bilder i samfunnsfagundervisningen.

Trykk her for å gå til Streif fagnettsted: http://streif.samlaget.no/  

Vurderingseksemplar
Vi sender gjerne vurderingseksemplar av læreverkene, ta kontakt med markedsavdelingen: undervisning@fagbokforlaget.no

Tilgang digital bok
Ønsker du tilgang til læreverkenes digitale bøker, ta kontakt med vår digitalavdeling: digitalt@fagbokforlaget.no

Andre henvendelser
For mer informasjon om læreverkene og generelle henvendelser, ta kontakt med markedskonsulent Hilde Kristoffersen: h.kristoffersen@fagbokforlaget.no. Tlf: 90696127

Bøker og digitale ressurser

lukk
Velg trinn
Velg språk
Vis kun