Boka Dyrelære og aktivitet er en del av læreverket for vg2 naturbruk fra Fagbokforlaget. Boka dekker læreplanen til det ene av to programfag i Heste- og dyrefag vg2. Boka Drift og entreprenørskap (Fagbokforlaget) dekker læreplanen til det andre programfaget.
Dyrelære og aktivitet tar for seg
- stell, ernæring, hold av dyr
- historie om norsk dyrehold
- kunnskap om hest, hund, katt, fugl, gnagere, andre små pattedyr, fisk, reptiler og virvelløse dyr
- egne kapitler med konkrete framgangsmåter for trening av hest, hund og selskapsdyr
Det er korte repetisjonsoppgaver og mer omfattende refleksjonsoppgaver i hvert kapittel. Boka er rikt illustrert og teksten er lett å lese.
Læreverket har en tilhørende nettressurs med innhold for både elever og lærere.
Nettressursen inneholder
- bøkenes kapitteltekster med repetisjons- og dybdeoppgaver
- undervisningsfilmer
- fagbegrepsdatabase med 250 forklarte fagbegreper
- repetisjons- og dybdeoppgaver
- digitale oppgaver
- skriveverktøy tilpasset faget
Rebekka Brandtzæg Morset er lektor i historie og har mastergrad om bruk av hest i Norge. Hun har jobbet som lærer i videregående skole siden 2013 innenfor heste- og dyrefaget, og har erfaring fra ulike naturbruksskoler. Hun er utdannet atferdskonsulent ved Universitetet i Ås, og har over ti års erfaring som hundeinstruktør og atferdskonsulent ved Trondheim Hundeskole. Hun er også instruktør innenfor belønningsbasert pleie og håndteringstrening. Rebekka er oppvokst på et ridesenter og har konkurrert aktivt med islandshest siden hun var ung. Hun er utdannet rideinstruktør og har jobbet på ulike staller i Tyskland, USA og Island. Hun har mange års erfaring med alt fra temming av unghester til trening av konkurransehester. Hun har vært sensor for sentralgitt eksamen i faget i flere år, og vært med i oppgavenemda for å utvikle sentralgitt eksamen i faget.
Ida Meyer vokste opp i forskjellige land i Østen, og i USA. Hun har hatt stor interesse for dyr hele livet, og har erfaring med mange ulike dyrearter. Hun tok en bachelorgrad innen hestesport ved Warwickshire College i England, og ble kvalifisert som rideinstruktør i sprang og dressur gjennom lærlingprogrammet til The British Horse Society. Hun har en mastergrad i hestevitenskap med fokus på dyrevelferd og læringsteori ved Edinburgh University. Ida har Praktisk-pedagogisk utdanning fra NMBU på Ås, med spesialisering innen naturbruk. Hun jobbet fulltid som rideintruktør fram til hun begynte å jobbe i videregående skole med heste- og dyrefag i 2014. Hun er også kvalifisert som hundeinstruktør og holder kurs på fritiden. Hun har ekstra studiepoeng i vurdering, og hun har vært sensor for sentralgitt eksamen for privatister i heste- og dyrefag. Hun er leder i prøvenemnden for dyrefag i Møre og Romsdal, og er i tillegg freelancekunstner.